Melodia care a castigati Eurovizioonul e PLAGIATA!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 20 mai 2013

Acuzaţii grave de plagiat au fost aduse piesei câştigătoare a ediţiei din acest an a concursului Eurovision. La numai două zile de la desemnarea câştigătorilor, portalul olandez NOS încearcă să demonstreze că piesa “Only Teardrops” este copiată după un cântec mai vechi, din 2002, al trupei olandeze K-Otic, “I Surrender”.

Eurovision wnner

În încercara de a-şi susţine acuzaţiile, ziarul “Telegraaf” îl citează pe producătorul şi juratul unei emisiuni-concurs de talente, Eric van Tijn: “Melodiile de la Eurovision trebuie să fe compoziţii noi. Piesa asta, însă, este, fără îndoială, copiată, dar numai la partea de intro”,  spune Van Tijn, citat de wiwibloggs.com.

În apărarea câştigătoarei a venit însă Sietse Bakker, purtătorul de cuvânt al EBU ( European Broadcastin Union), compania producătoare a concursului Eurovision.

“Este o mare diferenţă între plagiat şi faptul că un cântec seamănă cu un altul. În fiecare an se întâmplă un astfel de scandal, dar mereu se dovedeşte a fi o furtună într-un pahar cu apă”, spune Bakker.

Tu ce părere ai: este plagiată piesa câştigătoare a Eurovision 2013?

K-Otic „I Surrender”

Emmelie De Forest – „Only Teadrops”

Sursa: www.libertatea.ro