Mersul pe jos te ajută să slăbești mai ceva ca alergatul

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 iulie 2018

De când așteptam un studiu sau o părere pertinentă despre faptul că mersul pe jos te ajută să slăbești mai ceva ca alergatul.

mers

 

Nutriționistul și trainer-ul celebru Harley Pasternak confirmă această teorie și spune că exercițiile de cardio intens nu sunt cele mai bune dacă-ți dorești să arăți bine.

Pasternak spune că arzi foarte multe calorii în timp ce faci cardio intens, dar foarte multe dintre acele calorii vin din surse lipsite de grăsime; mersul, pe de altă parte, te ajută să pierzi calorii provenite din grăsimile din corp, scrie noizz.ro.

Nutriționistul mai are un argument împotriva exercițiilor fizice care-ți pun intens inima în mișcare – foamea. Cu cât faci cardio mai intens cu atât îți va fi mai foame după, iar asta poate însemna că vei ajunge să mănânci mai mult decât mănânci în mod normal.

Harley Pasternak nu este complet împotriva alergatului sau orelor de spinning, însă spune că omul normal care vrea să slăbească este foarte posibil să fie descurajat de aceste exerciții, în timp ce mersul pe jos este mult mai accesibil.

Potrivit lui, dacă vrei să slăbești și să fii sănătos, atunci trebuie să mergi undeva între 10.000 și 14.000 de pași pe zi.