Militarul care si-a agresat iubita a trecut în rezervã si va fi judecat de instanta civilã

Articol publicat de Echipa SmileFM la 31 octombrie 2019

Procurorii si magistratii militari au renuntat sã-l mai judece pe plutonierul George Tiberiu Leonte, cel acuzat cã a vrut sã-si omoare iubita cu un ciocan.

leonte-tiberiu

Si asta dupã ce comandantul Unitãtii Militare din Bârlad a anuntat cã acesta a fost trecut în rezervã, conform Ordinului comandantului Diviziei 2 Infanterie, potrivit vremeanoua.ro.

Scos din rândurile militarilor, Leonte va fi judecat de cãtre Tribunalul Vaslui. Angajat al UM 01458 din cadrul Garnizoanei Bârlad, tânãrul a ajuns dupã gratii, dupã ce, pe fondul geloziei, si-a agresat fosta iubitã cu un ciocan.

A fost arestat de cãtre judecãtorii militari si acuzat de comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si tentativã de omor.

Leonte a ajuns în arest preventiv dupã ce, în luna iunie, a pãtruns noaptea, cu cagulã pe fatã, în casa familiei fostei iubite din Trestiana, Daniela T., pentru a se rãzbuna. Femeia de 37 de ani, era divortatã de sotul ei, un pãdurar de 45 de ani, cu care are doi copii, pentru cã sotul a prins-o cu plutornierul cel tinerel în pat! Ca atare, a fugãrit-o la pãrintii ei, iar el a dat divort. Apropiatii militarului sustin cã femeia a avut o legãturã cu militarul care, ca sã-i arate cât o iubeste i-ar fi luat chiar si masinã, iar apoi femeia i-a dat papucii. Disperat, acesta a vrut sã se rãzbune! Daniela T. îi spusese lui Tiberiu Leonte cã vrea sã punã punct relatiei, ceea ce i-a întunecat acestuia mintile. Dupã ce a fost respins de mai multe ori, de cãtre tatãl ei, care iesea la poartã si îi explica militarului cã fiica sa refuzã sub orice formã sã mai continue legãtura cu el, acesta a pus la cale o rãzbunare cruntã. Însotit de un complice, cei doi au dat buzna peste bietii oameni – mama, tatãl si fosta iubita, pe care i-au bãtut cu sãlbãticie, cu un ciocan. Toti trei au ajuns la Spitalul din Bârlad, cu rãni grave, adusi de ambulantã. Fosta iubita a suferit un traumatism cranio-cerebral, o plagã contuzã scalp si o contuzie cervico-brahialã dreapta.