Modificare în Codul Rutier! Cei care nu știu asta vor rămâne fără permis

Articol publicat de Echipa SmileFM la 4 ianuarie 2019

O nouă prevedere a fost introdusă în Codul Rutier chiar după Crăciun. Aceasta se referă la obligativitatea medicilor de a trimite la control o persoană care are o afecţiune ce nu permite deţinerea unui permis auto.

 

politia-rutiera

 

În plus, în cazul în care şoferul nu face controlul medical recomandat, medicul trebuie să informeze Poliţia Rutieră, urmând ca acest șofer să rămână fără permis.

Preşedintele Iohannis a promulgat, pe 27 decembrie, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Legea prin care a fost modificat Codul Rutier prevede şi amenzi pentru medicii şi clinicile care nu vor respecta obligaţiile legale. Medicii pot fi sancţionaţi cu amendă între 9 şi 20 de puncte, iar unităţile medicale cu amendă între 21 şi 100 de puncte.

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidenţa sau îngrijirea sa, prezintă afecţiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătăţii emis conform alin. (2), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistenţă medicală autorizată“, prevede acum Codul Rutier.

sursa:a1