Nou proiect de lege! Alerte prin SMS la dispariția unui copil

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 septembrie 2019

Tragedia de la Caracal a șocat o întreagă țară, ca urmare un deputat PNL a elaborat un proiect de lege privind un sistem de alertare. Ovidiu Raețchi consideră că a găsit soluția printr-un sistem care alertează populația printr-un SMS.

politie

 

Dacă inițial în Statele Unite ale Americii populația era înștiințată de dispariția unui copil printr-un anunț de pe cutia de lapte, acum odată cu dezvoltarea tehnologie, sistemele s-au îmbunătățit. Informațiile vin printr-un SMS, de genul RO-ALERT, în zona în care copilul a dispărut, potrivit a1.ro.

Această măsură a fost adoptată în Statele Unite Ale Americii după cazul de răpire al unui copil de nouă ani care a fost asasinat în anul 1996, în Arlington, Texas. Sistemul se numește „Alertă Amber” , după numele copilului asasinat.

În cazul răpirii unui copil, alertele amber sunt distribuite de posturile de radio și televiziunile locale, de asemenea telefoanele persoanelor care locuiesc în zona apropiată a suspectului primesc un mesaj de alertă în care sunt oferite informații despre mașina răpitorului, caracteristicile acestuia dar și ale copilului. De asemenea, pe plăcuțele electronice de pe autostrăzi dar și în magazine sunt afișate semnalmentele răpitorului și copilului.

Sistemul funcționează oficial în Statele Unite, în Canada, precum și în douăzeci de state europene: Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania și Marea Britanie.