Noul Yahoo Messenger te ajută să nu mai regreţi mesajele trimise când eşti beat

Articol publicat de Echipa SmileFM la 11 mai 2017

Dacă te-ai născut în anii ’90, probabil că ai avut vremea de „stat pe mess“. Acel Yahoo „mess“ a fost refăcut şi are o funcţie foarte utilă.

laptop tableta telefon messenger

Yahoo Messenger a avut un vârf de popularitate pe desktop, apoi a căzut în uitare odată cu creşterea WhatsApp şi Facebook Messenger. Totuşi, planul de redesign pornit de Marissa Mayer în urmă cu trei ani, la Yahoo, a dus la poate cea mai bună versiune de Messenger. Noua versiune respectă „cerinţele“ pieţei, arată bine şi are funcţionalităţi care să facă din această aplicaţie una utilizabilă.

Yahoo vrea să foloseşti noul Messenger în chat de grup, acolo unde Messenger şi WhatsApp nu excelează, şi eventual să devină o alternativă la soluţii dedicate mediului corporate. Un sistem inteligent de administrare a contactelor analizează relaţiile dintre persoane şi îţi recomandă să adaugi pe cineva într-o conversaţie, dacă ai uitat. Fiecare membru al unui grup poate adăuga sau elimina participanţi.

Noul Yahoo Messenger funcţionează din start pe smartphone – Android aici şi iOS aici, web sau în aplicaţia Mail. De asemenea, poţi să îţi iei înapoi mesajele deja trimise, indiferent de conţinut. Acestea vor dispărea instant de pe dispozitivele tuturor celor care l-au primit anterior, indiferent de platformă. Poate cel mai bun caz este cel în care, la beţie, trimiti mesaje fostei prietene. Sau pentru acele momente când exagerezi cu sexting.

Mai mult, Yahoo Messenger îţi permite să trimiţi animaţii GIF, iar transferul de poze se face mai uşor şi mai rapid decât prin vechile versiuni. Oricum, nu prea ai avea cu ce să compari, mai ales că Messenger nu s-a bucurat de o atenţie prea mare din partea Yahoo până acum, spre deosebire de Mail.

În plus, noul Yahoo Messenger poate fi conectat cu conturile tale de Flickr, Xobni şi Tumblr (tot produs al Yahoo).

Dacă toate acestea nu te conving, ţine cont de titlul prin care Yahoo a anunţat noua aplicaţie: „Hello… It’s me. I was wondering if after all these years you’d like to meet“ sunt versuri din melodia „Hello“  a lui Adele şi adună în ele atâta agonie a Yahoo Messenger, încât merită să-i dai o şansă.