O tanara de numai 18 ani a creat o inventie ce nicio companie multinationala nu a reusit

Articol publicat de Echipa SmileFM la 20 mai 2013

O adolescenta, care locuieste in California, a reusit sa atraga atentia reprezentantilor Google cu propria ei inventie. Tanara a creat un dispozitiv care ar putea incarca un telefon mobil in 20 de secunde.

61325908

Esha Khare, in varsta de 18 ani, originara din Saratoga, a castigat suma de 50.000 de dolari la Intel International Science and Engineering Fair(Intel ISEF), ce a avut loc la Phoenix, in SUA, pentru inventia ei.

Dispozitivul fetei ar putea fi o binecuvantare pentru toata lumea. Nimeni nu ar mai fi nevoit sa stea ore bune cu telefon la incarcat, daca incarcatorul fetei se va vinde.

Tanara a reusit sa adune intr-un mic dispozitiv energia necesara unei incarcari care nu ar dura mai mult de 20 de secunde. Pana acum Esha a utilizat dispozitivul pe gadget-uri mai mici, dar este sigura ca va functiona si la telefoanele mobile.

Bateria de la telefonul meu se descarca foarte repede„, a raspuns fata atunci cand a fost intrebata cum i-a venit ideea unei astfel de inventii.

Dispozitivul este flexibil si mic. Este capabil sa suporte 10.000 de cicluri de reincarcare, mai mult decat bateriile normale.

Este incredibil cum o tanara de 18 ani a reusit sa inventeze un dispozitiv atat de bun, in timp ce nicio companie multinationala de IT nu a fost capabila de o astfel de inventie. Reprezentantii Google au luat legatura cu adolescenta si intentioneaza sa ii propuna o colaborare.