”O vestă pentru o viaţă”

Articol publicat de Echipa SmileFM la 21 decembrie 2018

Poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui au iniţiat o campanie inedită în scopul conştientizării participanţilor la trafic asupra necesităţii purtării vestelor/elementelor reflectorizante în timpul deplasărilor pe timp de noapte.
vesta

Sub sloganul ”O vestă pentru o viaţă”, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui fac apel către toţi conducătorii auto, dar nu numai, să se alăture campaniei preventive prin donarea unei veste reflectorizante (sau mai multe) pietonilor care se deplasează pe drumurile publice.

Grupul ţintă al campaniei îl reprezentă persoanele din mediul rural, care sunt şi cele mai expuse pericolului.

”Având in vedere riscul rutier crescut în mediul rural, respectiv accidente rutiere în care sunt implicaţi bătrânii pietoni, începând cu data de 21.12.2018, Serviciul Rutier Vaslui  demarează o amplă acţiune de prevenire a riscului rutier prin oferirea de veste reflectorizante în mediul rural. Pietonul şi dacă ţine vesta în mâna, este o şansă în plus, să fie văzut! Vesta lui ar putea să te facă să îl vezi! Oferă şi tu o vestă vizibil reflectorizantă!”, este îndemnul făcut de şeful Serviciului Rutier Vaslui, comisar Sergiu Anton.

Până prezent s-au strâns din donaţii, 1.850 de veste, însă cine doreşte poate contribui în continuare la această actiune. Prin intermediul reţelelor de socializare, poliţistii rutieri dar şi prietenii acestora cheamă în sprijin voluntari, invitându-i sa fie prezenţi la Sala Sporturilor Vaslui în data de 21.12.2018, ora 10:00.

Voluntarii alături de poliţiştii Serviciului Rutier se vor deplasa pe drumurile judeţene urmând a oferi vestele pietonilor. Conducătorii auto sunt încurajaţi să doneze personal vestele pietonilor surprinşi în timpul deplasărilor fără veste reflectorizante. În judeţul Vaslui, căruţaşii şi pietonii reprezintă principala cauză a accidentelor de circulaţie.

Citeste mai mult: adev.ro/pk18wt