Paradă militară impresionantă de Ziua Națională

Articol publicat de Echipa SmileFM la 3 decembrie 2018

Mii de vasluieni au sărbătorit Centenarul Marii Uniri în zona centrală a municipiului reședință, acolo unde s-a desfășurat o parte din evenimentele dedicate Zilei Naționale a României, sub organizarea Primăriei Vaslui. Pe lângă parada militară, participanții la evenimente s-au putut bucura și de un spectacol al artiștilor locali în Centru Civic, precum și de un regal folcloric oferit de Ansamblul ”Joc”, din Republica Moldova, în Sala Polivalentă.

parada

 

Evenimentele dedicate centenarului au început cu slujba religioasă, urmată de alocuțiunile autorităților și depunerea de coroane de flori. Un moment special în acest sens a fost oferit de membrii formației de dansuri a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, care au defilat în fața asistenței în costume tradiționale românești și cu steaguri fluturând.

Cel mai așteptat moment, al paradei militare, a început aproape de miezul zilei. Câteva mii de oameni s-au așezat, pe o distanță de peste un kilometru, de o parte și alta a arterei pe care s-a desfășurat defilarea. Timp de mai bine de o oră, prin fața mulțimii au trecut militari ai Garnizoanei Bârlad, precum și angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, aceștia din urmă prezentând și noua ținută. Parada s-a încheiat cu defilarea a peste 60 de mașini, majoritatea de intervenție, ale Armatei, inspectoratelor de jandarmi, poliție și pompieri, ale SRI, Poliției Locale și cea de Frontieră, precum și ale Serviciului de Ambulanță.

După acest moment, vasluienii s-au putut încălzi cu un ceai fierbinte oferit de angajații primăriei la căsuțele din Piața Civică, alături de colăcei și mere. Activitatea din centrul orașului s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară și patriotică oferit de artiști locali, în acompaniamentul Orchestrei ”Rapsodia Vasluiului”, conform  estnews.ro.

Ziua Națională a României s-a încheiat în municipiul reședință la Sala Polivalentă, acolo unde vasluienii s-au putut bucura de un regal folcloric oferit de Ansamblul ”Joc”, din Republica Moldova, multilaureat pe plan internațional.

masini