Patronatul avertizează: Criza COVID-19 va pune pe butuci afacerile multor vasluieni!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 iulie 2020

Pandemia de coronavirus riscă să arunce mediul de afaceri în colaps. În primele cinci luni ale anului, numărul de firme înființate de vasluieni este mai mic cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, din cauza COVID-19, peste 2.000 de vasluieni au contractele de muncă suspendate temporar. Oamenii de afaceri susțin că afacerile nu se pot dezvolta în mediul online, iar fără contactul fizic dintre antreprenori multe investiții și deschiderea unor societăți sunt amânate.

magazin inchis covid

Pandemia de coronavirus a deposedat mediul de afaceri de principalul instrument de lucru: comunicarea față în față. Antreprenorii nu se mai pot întâlni pentru a discuta, pentru a negocia diferite afaceri sau a trasa direcții de acțiune pentru viitor. În acest context pandemic care se agravează de la o zi la alta, mediul  de afaceri reclamă întocmirea unei strategii de dezvoltare la nivel național și zonal, care să ofere o perspectivă clară oamenilor de afaceri.

”Pandemia a indus oamenilor o frică totală. Nu poți rezolva problemele fără să te întâlnești, fără să te vezi și să discuți. Nu faci aceste lucruri online. Oamenii trăiesc împreună, oamenii trăiesc prin sentimente. Așa se rezolvă și problemele economice. Când se blochează activitatea lumea nu mai are relații, scade energia pozitivă, interesul și se amână investiții. Poate că mulți oameni ar vrea să își facă o societate, dar așteaptă să treacă pandemia. Trebuie să avem o strategie, o orientare de viitor. Cu această criză de sănătate avem de a face cu o situație globală deosebită”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

Citeste mai mult: https://estnews.ro/2020/07/10/patronatul-avertizeaza-criza-covid-19-va-pune-pe-butuci-afacerile-multor-vasluieni/