Patru vasluieni au decedat într-un accident cumplit în județul Iași

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 octombrie 2019

 Duminicã, 6 octombrie, în jurul orelor 14,00, pe drumul dinspre Târgu Frumos spre Iasi, s-a produs un cumplit accident de circulatie, în care si-au pierdut viata patru vasluieni. Politia a confirmat faptul cã trei dintre decedati sunt din Husi, iar o persoanã este din Vaslui. Vasluienii se aflau într-un autoturism Opel, iar soferul în vârstã de 51 de ani, au spus martorii tragediei, ar fi încercat sã facã o depãsire pe linia continuã, având si viteza neadaptatã la conditiile de trafic.

baltati

 

În momentul manevrei periculoase, masina vasluienilor a pãtruns pe contrasens si s-a izbit violent pe contrasens de un SUV Jaguar, condus de un tânãr de 25 de ani, care, spun politistii, circula regulamentar. În urma impactului extrem de grav, toate cele patru persoane din Opel (soferul de 51 de ani, un bãrbat de 23 de ani, o femeie de 52 de ani si o tânãrã de 22 de ani) au decedat, potrivit vremeanoua.

Trupurile lor au rãmas prinse între fiarele contorsionate si a fost nevoie de interventia a 20 de pompieri. Persoanele din SUV au fost si ele rãnite. Este vorba despre douã femei în vârste de 46, respectiv 25 de ani, dar si de soferul în vârstã de 25 de ani.

“Din primele cercetãri efectuate, s-a constatat faptul cã, un bãrbat de 51 de ani, din județul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism dinspre Târgu Frumos cãtre Iași, în afara localitãții Bãlțați, pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi pãtruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânãr, de 25 de ani, din județul Neamț. În urma impactului a rezultat decesul a 4 patru persoane, iar alte 3 persoane au fost rãnite. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpã și vãtãmare corporalã din culpã, iar cercetãrile continuã”, este comunicatul oficial al polițiștilor.

Tragedia de la Târgu Frumos a băgat în mormânt o familie întreagă de hușeni! Este vorba despre profesoara Manuela Danilcenco, 52 de ani, soțul acesteia, 51 de ani și fiul Theodor, de 23 de ani, împreună cu prietena sa, Ana Burduja, din Vaslui. Vestea morții acestora a generat reacții ample, mai ales între dascălii din oraș, dar și între elevii, care au postat pe rețelele de socializare sute de mesaje de condolențe.