Pe 15 septembrie, 22 de mii de vasluieni sunt invitați să curețe judetul

Articol publicat de Echipa SmileFM la 12 septembrie 2018

Let`s Do It, Romania!anunță lansarea inițiativei de curățenie World Cleanup Day, care își propune ca, pe 15 septembrie 2018, să mobilizeze toți românii la cea mai ambițioasă acțiune civică de până acum. La nivel internațional, 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day.

curatenie

 

Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. În judetul Vaslui, Let`s Do It, Romania! își propune să mobilizeze 22 de mii de voluntari iar in toata tara 1 milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscriși vor putea să-și aleagă zonele pe care le curăță prin intermediul aplicației World Cleanup.

“Este a cincea oară când proiectul Let`s Do It, Romania! este organizat in județul Vaslui. Cunoscută ca cea mai mare mișcare socială din România, Let’s Do It, Romania! a adunat de-a lungul timpului peste 1.400.000 de voluntari. Dacă in 2016 au participat la nivelul județului Vaslui peste 13 mii de voluntari, anul acesta vrem să fim 22 mii. Împreună vom reuși să schimbăm in bine fațajudețului, împreună vom reuși să readucem aspectul normal al zonelor naturale de pe lângăorașele si satele din Vaslui, acolo unde priveliștile sunt deseori dezolante din cauza numărului mare de gunoaie aruncate la întâmplare.”a declarat Ioan Crețu, coordonator județean.

Partenerul principal al campaniei este Kaufland România, care susține organizația încă din 2010.

„În total, 50 de companii sprijină inițiativa la nivel național iar la nivel județean sperăm să mai obținem sprijinul câtorva companii pentru a reuși să acoperim necesarul de mânuși și saci pentru ziua de 15 septembrie.”mai spune coordonatorul judetean.

Partenerii instituționali în România sunt Ministerul Mediului, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert și Antreprenoriat, Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și Asociația Municipiilor din România.