Pesta porcină se extinde la Murgeni. Soluția salvatoare este uciderea tuturor porcilor mistreți

Articol publicat de Echipa SmileFM la 6 august 2019

Pesta porcină africană se propagă cu repeziciune în sudul județului Vaslui. După cele două cazuri confirmate din satul Cârja, alte două focare de pestă porcină au fost identificate în orașul Murgeni. Autoritățile locale susțin că virusul s-a extins până în zona Fălciu, iar singura soluție pentru stoparea epidemiei este uciderea tuturor porcilor mistreți din cele patru fonduri de vânătoare din zonă.

pesta carja

 

Epidemia de pestă porcină africană din zona Murgeni a scăpat de sub control. După ce în săptămâna trecută au fost confirmate două cazuri de pestă în satul Cârja, în ultimele zile au fost descoperite alte două focare la gospodării din orașul Murgeni, potrivit estnews.ro.

Ioan Buta, primarul orașului Murgeni, a precizat că cele două cazuri au fost confirmate la nivel local de către specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterniare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui.

Pericolul este cu atât mai mare, în condițiile în care în zona Murgeni sunt două ferme mari de creștere a porcilor.

În cele două ferme sunt un efectiv de 4.000 de porci. Este un proiect mare acolo, unde s-au făcut investiții multe. Pesta se propagă cu viteză, iar dacă nu se iau măsuri urgente virusul se va răspândi în tot județul. La Cârja toți oamenii și-au sacrificat porcii, când au aflat că este pestă porcină”, a mai spus Ioan Buta.