Peste 200 de amenzi ,date de politistii vasluieni la sfarsitul saptamanii trecute

Articol publicat de Echipa SmileFM la 12 februarie 2019

Un numãr de 230 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, si 33 de permise de conducere au fost retinute în weekend de politistii rutieri vasluieni. Actiunea a fost una de amploare si a avut drept scop cresterea sigurantei traficului rutier.

amenzi rutiera

 

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, dintre cele 230 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 119.360 de lei, 182 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de vitezã, reprezentând un procent de 79,13% din totalul amenzilor date.

Alte sase sanctiuni au fost aplicate pentru depãsire neregulamentarã, douã pentru defectiuni tehnice ale vehiculelor, iar alte 40 pentru diferite abateri. În timpul desfãsurãrii actiunii a fost constatatã si o infractiune privind conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, iar doi conducãtori au fost depistati de douã ori, la scurte intervale de timp, încãlcând regimul legal de vitezã cu peste 50 km/h, scrie  Vremea Nouă.

 Politia Rutiera face o serie de recomandari.

Pentru un trafic rutier mai sigur, participantii la trafic trebuie sã respecte cu strictete semnificatia indicatoarelor rutiere si normele de circulatie. Conducãtorii auto trebuie sã adapteze permanent viteza de deplasare la particularitãtile de drum si de trafic; nu trebuie sã se angajeze în efectuarea de depãsiri neregulamentare; trebuie sã foloseascã corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundentã. Totodatã, acestia trebuie sã respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent cã este vorba despre pietoni sau alte vehicule; sã foloseascã centura de sigurantã si sã nu conducã sub influenta bãuturilor alcoolice sau dacã se simt obositi.