Politia Rutierã Vaslui intr-o ampla actiune de informare, la inceput de an scolar

Articol publicat de Echipa SmileFM la 11 septembrie 2018

Odatã cu începerea noului an scolar, Politia Rutierã Vaslui a desfasurat o amplã actiune de informare a participantilor la trafic, fie pietoni, fie soferi, cu privire la importanta respectãrii regulilor de circulatie.

fiiatent

 

Ieri  dimineatã, politistii din cadrul Politiei Rutiere, împreunã cu comisarul Sergiu Anton, au desfãsurat aceastã campanie pe raza judetului Vaslui.

S-au împãrtit pliante, în care pe întelesul tuturor, s-au explicat regulile ce trebuie respectate de participantii la trafic, în asa fel încât sã nu fie expusi la riscul accidentãrii. Actiunea face parte dintr-un program mai amplu, derulat în parteneriat cu omologi din Republica Moldova.

De asemenea, politistii rutieri împreunã cu politistii locali, ajutati de elevi din cadrul patrulelor scolare au actionat în dreptul principalelor treceri de pietoni, venind astfel în sprijinul micilor participanti la trafic care se deplasau cu emotie cãtre scoalã. Copiilor si pãrintilor le-au fost împãrtite pliante cu mesaje preventive.

copil

Pliantele cu mesajele „Fii atent la trecere”,”ia copilul de mana”, „asigura-te la traversare”, „priveste in stanga si in dreapta” au fost distribuite in tot judetul. In Vaslui ,Barlad ,Husi ,Negresti si Murgeni.

Elevi ,pietoni ,conducatori auto ,calatori in mijloacele de transport in comun au primit astfel de pliante, in total in judetul nostru au fost distribuite ieri peste 1500 de pliante.

Oamenii au reactionat pozitiv si chiar au laudat initiativa Politiei Rutiere Vaslui.

Absolut toate birourile și formațiunile rutiere din județ au pus umărul la desfășurarea acestei activități preventive unice în Vaslui și pentru prima dată în tara ca și mesaj „Fii atent la trecere”.

copil1

Astfel de activitati de preventie vor mai avea loc  in judetul nostru, acesta fiind doar inceputul , declara cei de la Politia Rutiera Vaslui.

sergiu