Politistul Danu si iubita sa, acuzati de trafic de droguri, nu scapã de arestul preventiv

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 mai 2019

Politistul Cristian Danu si iubita acestuia nu scapã de arest preventiv, dupã ce magistratii Tribunalului Vaslui au decis prelungirea mandatului de arestare cu încã 30 de zile. 

danu

 

De asemenea, instanta a respins cererile formulate de cei doi de înlocuire a mãsurii privative de libertate cu cea a arestului la domiciliu. Au sperat sã scape de arest dupã ce au recunoscut comiterea faptelor de care sunt acuzati si au cerut sã beneficieze de prevederile acordului de recunoastere. Fatã de cei doi, instanta a rãmas impasibilã si a decis sã respingã cererea formulatã, potrivit vremeanoua.ro.

Cristian Danu, sef de post în comuna Rãducãneni, judetul Iasi si iubita acestuia, Diana Lãcrãmioara Munteanu, au ajuns în arest dupã ce politistii i-au prins la Deleni, în timp ce ridicau un colet plin cu droguri. Mai exact, în interior, oamenii legii au descoperit mai multe pastile de MDM si Ecstasy. În plus, la perchezitii, au mai fost descoperite alte 12 kilograme de cannabis.

Agentul  Cristian Danu, din Vaslui,  a fost angajat în anul 2017 din sursã externã, iar prin împuternicire a ajuns seful Postului de Politie Rãducãneni. În urma anchetei procurorilor DIICOT a iesit la ivealã faptul cã fostul politist începuse sã se ocupe de traficul de droguri încã din 2014.

Originar din comuna Deleni, acesta îsi gãsise un complice în localitatea de bastinã, si împreunã se ocupau de o adevãratã plantatie de cannabis. De asemenea, folosindu-se de darkweb, Cristian Danu procura droguri de mare risc din strãinãtate. De vânzarea acestora se ocupa iubita acestuia, Lãcrãmioara Diana Munteanu. Procurorii au mai stabilit cã femeia era o consumatoare înrãitã de substante interzise.

Ajungând sã procure o cantitate mare de droguri, tânãra a închiriat, în Iasi, o locuintã folositã de post de depozit. Dupã ce politistii au intrat pe fir, a fost prins în flagrant complicele, în timp ce ridica un colet cu substante interzise. Speriat de ce i s-ar putea întâmpla, acesta a acceptat sã coopereze cu autoritãtile, si astfel procurorii au reusit sã-i prindã si pe Cristian Danu si iubita acestuia.