Poliţistul din Vaslui care a împuşcat un şofer în cap în luna martie a fost reţinut

Articol publicat de Echipa SmileFM la 8 noiembrie 2018

Agentul Mihai Vizitiu, de la Biroul Poliției Rutiere Vaslui, a fost reținut de polițiștii bucureșteni , după ce, în luna martie a împușcat mortal în cap un vasluian care circula fără permis. Acuzat de omor, și nu de ucidere din culpă așa cum i-a fost încadrată fapta inițial, Vizitiu urmează a fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

vizitiu

 

El este cercetat pentru omor calificat şi riscă ani grei după gratii. Incidentul şocant s-a petrecut în urmă cu şapte luni, într-un cartier din zona industrială a municipiului Vaslui.

Poliţistul avea informaţii despre un şofer de 26 de ani că circulă fără permis şi l-a urmărit în trafic. Când şoferul a oprit pe dreapta, omul legii avea pistolul în mână şi l-a pus pe tânăr la pământ. A urmat o altercaţie, iar arma s-ar fi descărcat accidental în capul victimei. La audieri, poliţistul a declarat că nu fusese instruit cum să folosească pistolul, lucru infirmat de şefii lui.

Pe baza probelor şi mărturiilor adunate la dosar, Procurorii Parchetului General au schimbat încadrarea faptei, din ucidere din culpă în omor calificat.