Pompierii-eroi din Vaslui. În zilele când nu sting incendii, construiesc o casă pentru opt fraţi abandonaţi de mamă

Articol publicat de Echipa SmileFM la 5 noiembrie 2018

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui oferă o lecţie de solidaritate aşa cum rar mai întâlnim în zilele noastre. Impresionaţi de cazurile sociale, descoperite de multe ori în timpul intervenţiilor, angajaţii ISU Vaslui îşi dedică timpul liber sprijinirii semenilor aflaţi în dificultate.
ghiorghes

Andrei Ghiorghieş este subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui şi de-a lungul timpului a iniţiat mai multe campanii umanitare, fiind sprijinit de colegi, rude, prieteni şi apropiaţi.

Ultima acţiune a pompierilor vasluieni s-a îndreptat către o familie sărmană din satul Parpaniţa, suburbia oraşului Negreşti, una dintre cele mai sărace zone din ţară. Opt copii mici au fost abandonaţi de mamă, fiind lăsaţi în grija tatălui şi a unei bunici bolnave.

Impresionat de drama familiei, preotul din sat, a iniţiat o campanie umanitară pentru a construi o nouă casă celor opt copii care trăiesc în prezent într-o căsuţă cu două cameră, ce stă să se dărâme.  Lucrările au intrat în impas în această vară, din lipsă de fonduri, astfel că părinte Paraschiv a făcut un nou apel către oamenii cu posibilităţi materiale. Subofiţerul Ghiroghieş şi colegii săi nu au rămas insensibili la apelul disperat al preotului care îşi dorea să finalizeze construcţia până de Crăciun.

Pompierii vasluieni s-au mobilizat rapid, au contribuit cu sume de bani, cu care au achiziţionat materiale de construcţii necesare finalizării casei de la Parpaniţa. Iar gestul angajaţilor ISU nu s-a oprit aici. Ei au decis ca în zilele în care au libere să meargă în grup la Parpaniţa pentru a contribui şi cu forţă de muncă.

„Suntem pregătiţi să le ducem copiilor alimente, rechizite, materiale de construcţii şi împreună cu prietenii, colegii de serviciu să participăm la tencuitul casei, turnatul şapei sau orice altă muncă de care e nevoie pentru finalizarea construcţiei casei în timp cât mai scurt, ca până de sărbători cei mici să se bucure de noua locuinţă. Oricine doreşte să dea o mâna de ajutor este binevenit în echipa noastră! Copii, venim să vă ajutăm!, a anunţat subofiţerul Andrei Ghiorghieş, după ce a aflat de drama celor şase copii.

Alături de pompieri, lucrează la tencuirea casei şi o echipă de muncitori, plătită din donaţiile adunate de Parohia Parpaniţa. Presaţi de anotimul rece, care bate la uşă, pompierii nu irosesc zilele libere, astfel că zilele trecute, o altă echipă au mers la Parpaniţa pentru a da o mână de ajutor.

Citeste mai mult: adev.ro/phkaiq