Prefectul de Vaslui a gãsit solutia salvatoare pentru criza de la Permise

Articol publicat de Echipa SmileFM la 12 ianuarie 2018

S-a terminat cu cozile de la Serviciul de Înmatriculãri si Permise Auto sau cu listele de asteptare pentru cei care doresc sã treacã examenul teoretic pentru obtinerea unui permis. Dupã mai multe discutii si negocieri, prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica, a obtinut transferul mai multor agenti de la Politie la Serviciul de Permise, astfel cã listele de asteptare pentru programarea la salã au scãzut foarte mult. Si, mai nou, tot din ordinul prefectului, se va aplica o mãsurã care va normaliza de tot situatia.

prefect-eduard-popica1

 

Concret, începând cu data de 16 ianuarie, adicã de marti, se vor reseta toate programãrile online, mai ales cã se ajunsese cu programãrile la luna mai a.c. Prefectul spune cã s-a impus aceastã mãsurã, pentru cã numãrul de examinãri la proba teoreticã, pe tot judetul, a crescut de la 70 de persoane pe zi, cât erau anul trecut, la aproape 140, astfel cã persoanele care erau programate în primãvarã vor putea sustine sala în termenul cel mai scurt.

“Persoanele care erau programate pânã la 1 mai au tot fost reprogramate în intervalul noiembrie 2017-ianuarie 2018, de aceea acum vom trece la resetarea programãrilor, urmând a se face în continuare alte programãri online. însã cu un termen de asteptare mult mai scurt. Cei care erau programati în aprilie si martie au fost adusi, pentru examenul teoretic, în luna ianuarie, de aceea am luat mãsura resetãrii”, explicã prefectul Popica.

Anul trecut, vârful de sarcinã la examinãrile teoretice a fost în luna februarie, când s-au prezentat la salã, în tot judetul Vaslui, un numãr de 1.650 de persoane. În medie, pe judet, anul trecut, au fost cam 1.300 de persoane care au trecut examenul teoretic, ceea ce înseamnã cã, numai în 2017, au trecut la volanul masinilor în jur de 15.000 de proaspeti soferi. În privinta examinatorilor pentru proba practicã, acum sunt cinci ofiteri si subofiteri care ies în trafic, la examenul practic, în tot judetul.

Prefectul judetului a cerut, dat fiind faptul cã se vor face angajãri în Ministerul de Interne în acest an, sã mai fie prevãzute încã douã posturi pentru Serviciul de Permise, ceea ce va rezolva situatia si pe partea de înmatriculãri si preschimbare certificate auto.

“Dacã vom reusi sã mai aducem încã douã persoane la serviciul respectiv, sper ca, la finele acestui an, sã ajungem în situatia în care un cursant dã sala la 1 lunã de la absolvirea scolii, iar la proba de traseu sã nu fie o diferentã mai mare de douã luni de zile”, mai spune prefectul.

sursa:vremeanoua