Premierã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, a fost dotat cu un RMN

Articol publicat de Echipa SmileFM la 13 septembrie 2018

Vasluienii nu vor mai merge la Iasi, Bucuresti sau la clinicile private pentru un RMN si asta deoarece, la Spitalul Judetean de Urgentã va fi pus în functiune pentru prima oarã, un aparat de imagisticã prin rezonantã magneticã. 

rmn

 

Noua achizitie a spitalului este în acest moment cel mai performant aparat medical din Vaslui. Potrivit conducerii unitãtii, acesta va fi functional ,cel mai probabil la începutul lunii ianuarie a anului viitor, pentru cã mai e de lucru cu instruirea medicilor si personalului care va opera sistemul,  scrie vremeanoua.ro.

”Este un pas foarte mare în cresterea calitãtii actului medical si a diagnosticãrii cu finete a pacientilor.Este un aparat pe care ni l-am dorit de mult, dar din cauza costurilor foarte mari, aproximativ 700.000 de euro, nu ni l-am permis pânã acum. Este benefic si pentru cadrele medicale, cât mai ales pentru pacienti. Deocamdatã a fost doar adus si instalat. Punerea lui în functiune va mai dura câteva luni, pânã se va realiza training-ul personalului implicat în manipularea acestui aparat si pânã vom primi toate autorizatiile necesare”, a declarat Ana Rinder, manager SJU Vaslui.

Noul aparat de Rezonantã Magneticã va putea performa investigatii de imagisticã neurologicã, ortopedicã, de corp, angiografie, imagistica cardiacã, oncologicã si de sân. Potrivit conducerii spitalului, unitatea va primi sãptãmâna viitoare si un Computer Tomograf în valoare de 250.000 de euro.