Prima vacanţă a fetiţei din Vaslui care îşi dorea doar piure cu carne

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 noiembrie 2018

Roxana, fetiţa sărmană din Vaslui care a emoţionat o ţară întreagă după ce a mărturisit că ar mânca piure cu carne şi un pachet de biscuţi, a părăsit pentru prima dată satul natal pentru a merge într-o vacanţă.

roxana

Copila de 9 ani, alături de fraţii ei, s-a bucurat de prima vacanţă din viaţa sa. Un grup de cadre didactice din Moieciu de Jos, judeţul Braşov, ajutaţi de elevi şi părinţi, impresionaţi de povestea fetiţei, i-au oferit o vacanţă la munte.

Roxana a vizitat castelul Bran, a făcut drumeţii şi a vizitat parcul de dinozauri de la Râşnov. Mai mult, pentru a uita de vremurile când mergea noaptea flămândă la culcare gazdele au dus-o la un restaurant, unde a fost răsfăţată cu preparate delicioase. Bucuria primei vacanţe a copleşit-o pe fetiţă, care a mărturisit că a fost ”ca un paradis” săptămâna petrecută la munte.

Roxana are patru fraţi, tatăl este bolnav şi imobilizat la pat, iar mama are grijă de toţi. Cei şapte trăiesc din ajutorul social şi din alocaţii. Iar după ce a apărut într-un material difuzat de Ştirile PROTV, mulţi oameni le-au sărit în ajutor.

Între timp, la Puşcaşi, fundaţia Casa Share continuă lucrările pentru noua casă a Roxanei, fiind turnată fundaţia şi ridicate zidurile. ”Până de Crăciun Roxana o să aibă o casă nouă şi nu o să mai ducă lipsă de nimic. O sprijinim cu toţii să-şi îndeplinească visul!”, a transmis Bogdan Tanasă, cel care coordonează proiectul Casa Share. Casa Roxanei este cea de-a 19-a casă construită doar din donaţiile făcute prin SMS-uri şi distribuiri pe Facebook.

Personale care doresc să susţină proiectul ”Casa Share” pot ajuta printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul „CASA” sau prin folosirea următoarelor date de contact:

Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iaşi, România, cod poştal 700049.

Cont IBAN în Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312

Cont Iban în EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104

Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi.

PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com.

Citeste mai mult: adev.ro/phsdwh