Primăria Vaslui a decis data de la care cetățenii pot începe să-și achite taxele și impozitele locale pe 2019

Articol publicat de Echipa SmileFM la 3 ianuarie 2019

Locuitorii municipiului Vaslui vor putea să achite taxele și impozitele locale pentru acest an începând cu data de 11 ianuarie 2019. Eugen Boț, director economic în cadrul Primăriei Vaslui, a precizat că din data de 3 ianuarie 2019 se pot plăti la Serviciul Financiar doar taxele de timbru și amenzile.

Eugen-Bot

Primăria Vaslui a decis ca taxele și impozitele locale pentru anul 2019 să rămână la nivelul celor din anul trecut. Taxele și impozitele locale constau în impozite pe clădiri, teren, transport, amenzi, chirii și concesiuni, taxe de firmă și publicitate, alte impozite și taxe locale.

Rata inflației cu care se actualizează taxele și impozitele locale este stabilită de Institutul Național de Statistică. Pentru anul 2019 se ia în considerare rata inflației care a fost în vigoare la data de 31 decembrie 2017 și care a fost în procent de 1,3%.

Persoanele fizice și juridice care vor achita integral impozitele locale pe anul curent până la data de 31 martie, primul termen de plată, beneficiază de o bonificație financiară de 10%.

Contribuabilii pot achita obligațiile fiscale și prin plata cu autentificare pe ghișeul.ro. Contribuabilul își poate cunoaște electronic suma de plată, iar dacă dispune de un card bancar valabil poate face plata din fața unui calculator. De asemenea, la Serviciul Financiar se poate achita cu card bancar prin intermediul P.O.S.

Din totalul veniturilor la bugetul local al municipiului Vaslui, programul de încasări din taxe și impozite locale din anul 2018 a fost 27.946.773 lei. La această dată, Primăria Vaslui are înregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice și 2.850 roluri pentru persoanele juridice. 

sursa:  estnews.ro.