Profesorii vor picheta sediul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 noiembrie 2017

Peste o sută de profesori vor picheta, trei zile la rând, sediul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, nemulțumiți de modul în care este aplicată legea salarizării unice pentru personalul plătit din fonduri publice. Protestatarii susțin că cei din conducerea Ministerului Educației nu vor să ia în calcul noii coeficienți de salarizare, așa cum este stipulat în actul normativ intrat în vigoare de mai bine de patru luni, ceea ce le afectează lefurile.

isj_vaslui

 

Nemulțumirea noastră este legată de modul incorect de aplicare al Legii 153/2017. Deși, conform acestui act normativ, personalului didactic de predare i s-au modificat în totalitate funcțiile didactice, de la 11 la 7, reprezentanții Ministerului Educației nu vor să le recunoască. În consecință, personalul didactic de predare are de pierdut la salariu. Au trecut mai bine de patru luni și nu se aplică legea. Reprezentanții Ministerului Educației au transmis verbal către inspectoratele școlare să nu se aplice noua grilă. Tocmai acesta este și motivul pentru care pichetăm sediul ISJ”, a declarat liderul Sindicatului ”Didactica” Vaslui, Sorin Țiplea, pentru Estnews.

Pichetarea sediului ISJ Vaslui se va face de luni până miercuri, inclusiv, între orele 13 și 15. La protest și-au anunțat prezența și cadre didactice din zonele Bârlad și Huși.

sursa:estnews.ro