Promisiunea prefectului: Normalitate la Permise și Înmatriculări

Articol publicat de Echipa SmileFM la 17 iulie 2017

Vasluienii așteaptă cu lunile susținerea examenelor de legislație și conducere spre a obține permisul auto. La respectivul serviciu o angajată a leșinat din cauza volumului mare de muncă, iar săptămâna trecută o femeie s-a prăbușit la coadă din cauza căldurii și aglomerației. După ce a făcut demersuri susținute la București, prefectul Eduard Popica spune că se va intra în normalitate, trei angajați de la IPJ urmând să fie trimiși pentru a suplini deficitul de personal care a dus la aceste situații.

prefect popica

 

Astăzi, un vasluian care vrea să se înscrie pentru a susține examenele de legislație și conducere este programat abia în luna noiembrie. După ce fac școala de șoferi, oamenii își pun viața pe “așteptare” până vor reușit să se prezinte în fața calculatorului sau a examinatorului, spre a obține carnetul de conducere auto. Aceeași lipsă a personalului de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a făcut ca, în urmă cu câteva luni, o angajată să leșine din cauza volumului mare de muncă. Săptămâna trecută, din cauza căldurii, așteptării și aglomerației, o tânără a leșinat la rând fiind transportată de urgență la spital cu un traumatism cranio-cerebral căpătat în cădere.
Situația l-a determinat pe noul prefect Eduad Popica să facă demersuri scrise, într-o prima etapă, către Ministerul de Interne pentru aprobarea a trei transferuri de personal, pentru ca săptămâna trecută să meargă la minister, unde a avut discuții cu Teodor Gherghe, directorul Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, și secretarul de stat Mihai Chirica.
“Cei de la Minister au fost de acord cu transferul unei persoane de la Inspectoratul de Poliție al Județului la Serviciu de Permise și Înmatriculări, într-o primă etapă, pentru ca săptămâna aceasta să definitivăm detașarea altor două persoane pe perioadă determinată”, a declarat prefectul Eduard Popica.
El a mai spus că, începând cu această săptămână, lucrurile vor intra în normal la Serviciul de Permise și Înmatriculări, iar cozile interminabile și programările cu durată de luni de zile vor deveni de domeniul trecutului.
“Până la sfârșitul anului vom ajunge la zi, chiar dacă vor fi câteva luni de foc. Vom avea în plus două persoane care sunt licențiate pentru a fi examinatori, iar situația va reveni la normal, precum s-a întâmplat la Serviciul Pașapoarte. Ne cerem scuze vasluienilor pentru situațiile neplăcute în care au fost puși și îi asigurăm că am făcut toate demersurile pentru remedierea acestora”, a mai spus prefectul.

sursa:obiectivvaslui.ro