Promovabilitate de 64,7% la bacalaureat în județ, doi elevi cu media 10

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 iulie 2019

64,70% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut Bacalaureatul în judeţul Vaslui au promovat examenul, media fiind cu patru procente mai mare decât cea înregistrată la nivel naţional. Doi elevi din judeţul Vaslui, colegi de clasă la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, au obţinut 10 pe linie la toate probele.

bac

 

Cei doi performeri din Vaslui care au reuşit să obţină media 10 la Bacalaureat sunt Ştefana-Andreea Agafiţei şi Andrei Bordeianu, amândoi absolvenţi ai Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Ştefana şi Andrei au fost colegi de clasă la profilul Ştiinţe ale Naturii.  Cei doi liceeni sunt olimpici care de-a lungul anilor au obţinut rezultate de excepţie la olimpiadele şi concursurile şcolare.

Andrei Bordeianu este catalogat de profesorii săi drept unul dintre cei mai talentaţi elevi la fizică pe care i-a avut învăţământul vasluian.  În toţi cei patru ani de liceu, Andrei a reprezentat judeţul Vaslui la Olimpiada Naţională de Fizică (ONF). La ediţia din acest an, a fost recompensat de către preşedintele Comisiei Naţionale a ONF cu premiul ”Uliu”, pentru performanţa de a obţine un premiu sau menţiune în toţi anii de liceu la faza naţională a Olimpiadei de Fizică. Anul acesta, Andrei Bordeianu a obţinut medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică.

Colega lui Andrei Bordeianu, Ştefana Agafiţei a strălucit la examenul de Bacalaureat, media obţinută încununându-i prestaţia şcolară de performanţă. Ştefana este olimpică la Biologie şi asemenea colegului ei va urma Facultatea de Medicină.
Elevii Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui au reuşit cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat la nivel judeţean, 98,21 dintre candidaţi fiind promovaţi (trei respinşi). Din cei 168 de elevi, 141 au obţinut medii peste 8.00
Citeste mai mult: adev.ro/pubj1q