Protest la Penitenciarul Vaslui

Articol publicat de Echipa SmileFM la 14 septembrie 2018

Inca de la primele ore ale diminetii, in jur de 50 salariati ai Penitenmciarului Vaslui au inceput un protest in fata instituitiei, nemultumiti de promisiunile uitate ale Ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

protest

In decembrie 2017, la Vaslui, tot in urma unor actiuni de protest, angajatii Penitenciarului au primit de la ministrul Toader promisiunea platii orelkor suplimentare restante. Acest lucru nu s-a intamplat pana acum, motiv pentru care angajatii Penitenciarului au iesit sa protesteze iarasi.

Actiunea a avut loc in intervalul 8 – 10, timp in care cei 50 de angajati au cerut public conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante si stoparea imputernicirilor ilegale, eliminarea discriminarilor salariale, aprobarea statului politistului de penitenciare, incetarea abuzului asupra pensionarilor si plata integrala a orelor suplimentare curente,  scrie vremeanoua.ro.

Liderii de sindicat de la Vaslui spun ca, daca toate aceste revendicari nu vor fi rezolvate, pe 3 octombrie, este programat un amplu protest la Bucuresti, unde vor participa sindicalisti din penitenciarele din toata tara.