Răsturnare de situaţie în cazul unui accident în urma căruia un poliţist şi prietenul acestuia au murit

Articol publicat de Echipa SmileFM la 8 iulie 2019

O expertiză ADN a răsturnat ipoteza anchetatorilor într-un cumplit accident de circulaţie, în urma căruia doi tineri, unul dintre ei poliţist, au murit, iar un al treilea a fost grav rănit.
vetrisoaia

 

Ipoteza iniţială a anchetatorilor în acest caz indica faptul că maşina era condusă de poliţistul Marius Niţica (28 ani) care la vremea respectivă era şeful postului de poliţie Vetrişoaia. Singurul supravieţuitor, un tânăr de 19 ani, găsit de autorităţi agonizând  in apropierea autoturismului răsturnat, l-a indicat pe poliţist ca fiind cel care se afla la volan în momentul accidentului.

Susţinerile acestuia au fost răsturnate de expertiza efectuată în acest caz. Criminaliştii deplasaţi la locul accidentului au ridicat probe inclusiv de pe volanul autoturismului, banchete etc.

Rezultatul extertizei AND a indicat ca probele ridicate de pe scaunul conducătorului auto sunt compatibile cu cele ale tânărului de 19 ani, supravieţuitorul accidentului.  Ancheta nu a fost încă finalizată, dosarul fiind instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi.

Accidentul teribil a avut loc în noaptea de 9/10 octombrie 2018, însă victimele au fost descoperite abia a doua zi la ora 12.35, de un localnic care trecea prin zonă. Şi asta pentru că maşina s-a răsturnat într-o râpă, printre copaci. La faţa locului, a fost descoperit un adolescent de 19 ani, rănit, aruncat pe câmp, şi doi tineri de 28, respectiv 23 de ani, aflaţi sub maşina răsturnată.

Cei trei tineri se întorceau de la pescuit. Din primele cercetari, politistii rutieri au stabilit ca accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, maşina părăsind partea carosabilă într-o curbă la stânga.

Citeste mai mult: adev.ro/pu5s3e