România pierde 3 hectare de pădure pe oră!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 august 2019

România pierde trei hectare de pădure pe oră, iar autorităţile refuză să recunoască dezastrul.

defrisarea-padurilor

 

Potrivit estimărilor făcute de voluntarii de la „Greenpeace”, Bucovina a devenit din nou ținta defrişărilor ilegale şi asta pentru că deţine una dintre cele mai mari suprafeţe împădurite din ţară,  informează Agerpres.

Hoţii care taie ilegal pădurile câştigă milioane de euro pe an sub ochii celor responsabili, care dau vina pe lipsa de personal.

Imaginile filmate de Greenpeace în Bucovina arată masacrul care se produce, în fiecare oră, în pădurile româneşti. Cei de la Romsilva au acceptat o întâlnire cu reprezentanţii Greenpeace, însă discuţiile au devenit, în scurt timp, tensionate.

Activiştii susţin că au fost împiedicaţi să arate proporţiile defrişărilor ilegale din nordul Moldovei. Iar după un drum obositor prin pădure, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor a promis că îşi va trimite subordonaţii în control.

În tot acest timp, reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava recunosc tăierile ilegale, dar spun că nu pot controla în totalitate fenomenul pentru că nu au personal suficient.

Localnicii au făcut front comun cu activiştii de mediu şi au încercat să convingă autorităţile să meargă în zonele unde toţi ştiu că sunt probleme dar nu s-a luat până acum nici o măsură.

Situaţia este gravă în toată ţara. Potrivit platformei Internaţional Global Forrest Watch, care publică imagini pe baza sateliţilor NASA din toată lumea, judeţele Maramureş şi Cluj se afla pe locul trei şi patru în topul taiarilor masive.

Deazastrul se vede și în imaginile din localitatea Măguri Răcătău. Copaci puşi la pământ şi camioane pline cu lemn ieşeau zilnic din zona Munţilor Apuseni. În cei zece ani de când s-a defrişat masiv nu s-au făcut replantări iar pământul o ia la vale. Acum nici hoţii nu mai au ce fura.

În Maramureş, în ultimii ani, s-au pierdut peste 24 de mii hectare de pădure, echivalentul a şapte la sută din toată suprafaţa judeţului. În total România a pierdut în ultimii 17 ani aproape 400.000 de mii de hectare de pădure. Iar jaful se produce în fiecare zi.