Romanii pot scăpa de stres ţipând în faţa unui terapeut

Articol publicat de Echipa SmileFM la 16 aprilie 2018

Românii se numără printre cei mai stresați europeni. Așa că nu e de mirare că au început să apară tot mai multe locuri în care cei apăsați de griji sunt așteptați pentru a se destinde.

tipat

 

În acest context, o terapie de succes în rândul japonezilor pare să câștige teren și la noi. Specialiștii spun că poți uita de stres țipând în fața unui terapeut, care te va asculta, apoi îți va oferi sfaturi, scrie protv.

“Aaaaa! Şi uite aşa te destresezi. Lucram la tehnica asta să vă ajutăm să vă exteriorizaţi. Să exteriorizaţi frustrările şi să fim cu toţii calmi.”

Într-un astfel de studio, timp de o oră, sub îndrumarea unui terapeut, oricine îşi poate exterioriza îngrijorările sau frustrările – cântând ori tipând.

Odată stresul eliminat, puteţi pleca acasă mai liniştiţi, după cum spun specialiştii. Iar şedinţa poate fi înregistrată, în cazul în care vreţi să păstraţi o amintire.

“Este un must have în zilele noastre. Să vii, să te eliberezi, să strigi, să te pregăteşti pentru următoarele zile stresante”spune un client. “Este foarte eliberator, te destresează.”

Despre beneficii vorbesc nu doar cei care au testat acest tip de terapie.

Aceasta modalitate de a scăpa de stres este populară în rândul japonezilor, care intra des în astfel de studiouri. Dar, spre deosebire de ei, noi – romanii, ţipam mai tot timpul. Însă nu este suficient.