S-a finalizat ancheta în cazul „măicuţei“ care a împins un bărbat în faţa trenului la Vaslui

Articol publicat de Echipa SmileFM la 31 octombrie 2019

Cercetările în cazul femeii care a împins un bărbat pe şinele de cale ferată din Gara Vaslui au fost finalizate. Procurorii cer internarea femeii într-un spital de maximă siguranţă.

maicute gara

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus soluţie de clasare în dosarul în care femeia de 46 de ani este acuzată de tentativă de omor.

Potrivit procurorului de caz, Alice Ruja, în urma expertizei medico-legale, s-a stabilit că femeia  care a împins un bărbat pe şinele din gara Vaslui, cu puţin timp înainte de sosirea trenului, nu are discernământ, ca atare nu poate răspunde penal pentru faptele sale. Totuşi, odată cu ordonanţa de clasare, procurorul de caz a solicitat Tribunalului Vaslui luarea măsurii internării medicale a inculpatei într-un spital de maximă siguranţă, până la vindecare sau ameliorarea stării de sănătate.

Solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui urmează a fi soluţionată de către judecători pe 6 noiembrie. Până atunci, femeia rămâne internată la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Cu ocazia audierii, femeia, cunoscută sub numele de ”maica Petruţa”, a recunoscut că l-a împins pe bărbat pe şinele de cale ferată şi a motivat că a recurs la acest gest deoarece a crezut că acesta ar fi vrut să-i fure bunurile. Despre bruscarea cetăţenilor pe străzile din municipiul Vaslui, femeia a susţinut că acesţia le urmăreau pentru a le lua bunurile. A negat că ar fi jignit femeile sau adolescentele întâlnite pe stradă.

Îmbrăcate în haine monahale, ”maica Petruţa”, alături de mama sa, ”maica Elena” au fost observate în luna iulie, pe străzile din Vaslui. Aveau un comportament bizar, circulau cu geamantanele pe stradă, printre maşini, adresau injurii trecătorilor, jignirile lor fiind îndreptate în mod special către femei şi adolescente. Strigau în gura mare că vin de la o mănăstire din judeţul Prahova.

Au bruscat pe străzi mai multe persoane, inclusiv o mamă care îşi plimba copilul. Femeia a sunat la 112, cele două măicuţe fiind conduse la Poliţie pentru audieri. Seara, după ce s-au întors în Gara Vaslui de la Poliţie, cea mai tânără dintre femei a împins un bărbat pe şine. În imagini se observă cum un bărbat se plimbă pe peron, iar în momentul în care s-a apropiat de cele două femei, una dintre ele s-a împins cu spatele în el, acesta căzând peste şinele de cale ferată. În acele momente, în Gara Vaslui urma să sosească trenul Iaşi-Tecuci.

Citeste mai mult: adev.ro/q06tbe