S-a lansat aplicația care te ajută să nu mai irosești mâncarea. Și e românească!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 15 martie 2018

Gândește-te puțin – câtă mâncare irosești vs câți oameni au nevoie de acea hrană?

share food

Risipa alimentară nu este o poveste, ci un fapt real, demonstrat în cifre și destul de alarmant la nivel mondial.

Un raport al Uniunii Europene arată că cele mai multe deşeuri alimentare provin din gospodării (53%), la care se adaugă 19% din procesarea alimentelor şi 12% din serviciile alimentare. România nu deține date oficiale, dar asta nu înseamnă că food waste-ul nu există și în țara noastră minunată.

Asociația O Masă Caldă s-a gândit fix la aceste lucruri atunci când a lansat aplicația ShareFood prin care restaurante, hipermarketuri și firme de catering din România pot dona mâncarea pe care nu o mai folosesc.

Așa cum este prezentat pe site-ul asociației, în România, 41,7% din populație se află la risc de sărăcie – o astel de inițiativă își propune să reducă mâncarea irosită și să-i ajute pe cei care au nevoie, în același timp,scrie noizz.ro.

Aplicația se adresează celor activi în domeniul de business – cum ar fi restaurantele sau hipermaketurile, iar cei care vor beneficia de pe urma ei sunt asociații, organziații sau instituții care au ca obiectiv ajutorarea persoanelor dezavantajate în societate.

ShareFood este disponibilă la nivel național, iar până acum a primitcereri de validare conturi de donatori şi beneficiari din Cluj-Napoca, Bistrița şi Târgu Mureș.

sursa:noizz