S-a lansat taxiul care zboară pe apă

Articol publicat de Echipa SmileFM la 15 mai 2018

O companie franceză a prezentat în premieră proiectul SeaBubbles, pe care l-a testat cu succes pe lacul Geneva. Ambarcaţiunea care va deveni într-un viitor apropiat un serviciu de taximetrie acvatică poate transporta cinci pasageri, la 50 cm deasupra apei datorită unui motor care dezvoltă viteze de 30 km/h.

taxi

 

Dezvoltatorul francez speră să aducă SeaBubbles în Paris, pentru a transporta turiştii pe Sena. Inventatorii ambarcaţiunii realizate din fibră de sticlă şi spumă de înaltă densitate, puse în mişcare cu ajutorul energiei solare visează să rezolve astfel problema blocajelor din traficul rutier parizian. The Bubble va fi disponibilă pentru companiile de taximetrie acvatică abia de la finalul lunii următoare.

Fondatorii proiectului SeaBubbles, marinarul Alain Thebault şi campionul la windsurf Anders Bringdal au pus bazele companiei în 2016 cu scopul iniţial de a crea un serviciu de transport unic în lume, după sistemul Uber. Ei intenţionează să îşi lărgească oferta şi cu un set de drone. Serviciul lor va fi utilizat în 54 de oraşe până la finele lui 2024.

sursa:click