S-a redus perioada de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri, de la doi ani la un an

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 octombrie 2017

Din cei 1.150 de tineri care au promovat examenul de admitere la școlile de poliție, 25 sunt vasluieni.

scoala-politie-3

 

Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, dar și Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor “Nicolae Golescu” Slatina și-au deschis porțile pentru cei 1.150 de elevi din anul I, care vor îmbrățișa meseria de polițist. Au început cursurile la școlile de poliție 876 de băieți și 274 de fete. Astfel, o nouă generație de viitori polițiști pășește spre băncile școlilor Poliției Române pentru a fi pregătită, instruită și formată să îndeplinească misiunile specifice de asigurare a ordinii și liniștii cetățenilor.

”Din totalul tinerilor admiși, 25 sunt din județul Vaslui. Aceștia vor urma cursurile școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina. Le dorim succes în primii pași spre cariera de polițist! Următorul examen de admitere pentru școlile de agenți va fi organizat în luna ianuarie 2018”, a afirmat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

La sfârșitul lunii august a acestui an, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, a fost luată decizia de reducere a perioadei de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri, de la doi ani la un an. Astfel, promoția 2016-2018 va finaliza cursurile în luna decembrie a acestui an, urmând să fie încadrată de la începutul anului viitor.

sursa:obiectivvaslui.ro