Samsung prezintă „telefonul viitorului”: e pliabil și se transformă instant într-o tabletă

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 noiembrie 2018

Samsung a prezentat ieri, la o conferință în San Francisco, telefonul la care Internetul visează parcă de-o viață întreagă. Gata, nu mai e cazul de zvonuri sau leak-uri: telefonul pliabil chiar există și e 100% funcțional.

samsung

 

Justin Denison, vicepreședintele departamentului de marketing al Samsung, e cel care a prezentat noul gadget pe scenă. Dar nu înainte ca încăperea să fie cufundată în semiîntuneric, pentru ca detaliile de design ale smartphone-ului să rămână un mister.

Mulțumită noii tehnologii Infinity Flex Display, vedem cum Denison împăturește și extinde un ecran de 7,3 inchi fără să lase vreo cută vizibilă pe mijloc. E ca o carte, cu un display montat pe prima copertă și un al doilea „spread” pe interior. Încă nu avem detalii despre dotările concrete.

Chiar revoluționar. Dar nu-i tocmai ceea ce speram, iar denumirea „telefon pliabil” induce în eroare. De fapt, e o TABLETĂ pliabilă pe care o poți comprima până ajunge la dimensiunile unui smartphone.

Deocamdată telefonul pliabil Samsung e doar un prototip, producția efectivă urmând să înceapă abia peste câteva luni. Telefonul va ajunge în showroom-uri cândva prin 2019, dar încă nu s-a anunțat data lansării. Nici măcar numele oficial al gadget-ului, scrie noizz.ro