Se schimbă calendarul Bacalaureatului

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 octombrie 2018

Probele orale pentru examenul de bacalaureat vor fi date din nou în iunie, așa cum era calendarul aprobat de ministerul Educației până anul trecut. Practic, doar în 2018 probele orale au fost susținute în luna februarie, cu câteva luni înaintea celor scrise.

bac

Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul de desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2018-2019, conform căruia probele scrise se vor desfășura în intervalul 1-4 iulie, iar probele orale încep pe data de 3 iunie:

  • luni 3 iunie și marți 4 iunie – proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).
  • miercuri 5 iunie și joi 6 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).
  • vineri 7 iunie, luni 10 iunie și marți, 11 iunie – evaluarea competențelor digitale (proba D),
  • miercuri 12 iunie, joi 13 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Candidații de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programați pentru susținerea probei D în zilele de 7 și 11 iunie.

Probele scrise vor avea loc începând cu data de luni, 1 iulie, Limba si literatura română – Ea). Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

sursa:estnews.ro