Şeful Poliţiei Rutiere Vaslui, acuzat de comerţ ilegal cu maşini. Ofiţerul Sergiu Anton a fost retras din funcţie

Articol publicat de Echipa SmileFM la 23 aprilie 2019

Comisarul Sergiu Anton, şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, a fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar în care este acuzat de acte de comerţ incompatibile cu funcţia de poliţist.
sergiu anton

 

Odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, comisarul Sergiu Anton a fost retras din activitatea operativă.

“Acesta este pus la dispoziţia comandantului IPJ Vaslui, pentru că împotriva sa s-a început urmărirea penală de către DNA Iaşi, având statut de inculpat. Statutul poliţistului prevede ca în astfel de situaţii, până la finalizarea cercetărilor, să fie pus la dispoziţia comandantului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Ofiţerul Sergiu Anton este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi sprijinit-o pe fosta sa soţie să vândă mai multe autovehicule, în cadrul unui târg de maşini organizat de către aceasta.

Fosta soţie a comisarului Anton susţine că acesta este nevinovat şi că toate tranzacţiile vizate de ancheta DNA s-au făcut, de fapt, între membrii familiei.

Până la clarificarea situaţiei juridice, în locul lui Sergiu Anton, la conducerea Serviciului Rutier Vaslui a fost împuternicit comisarul George Sava.

Citeste mai mult: adev.ro/pqeed8