Și-a recuperat singura bicicleta furată, chiar de la hoț

Articol publicat de Echipa SmileFM la 9 octombrie 2018

O femeie de 44 de ani a devenit o inspirație pentru londonezii care și-au pierdut încrederea în poliție. Sharron Jenson a fost jefuită într-o zi. Hoții i-au luat bicicleta în valoare de 915 dolari. Femeia a sunat la poliție și a raportat cazul. Întâmplarea face că a dat pe internet de hoț.

bicicleta

 

Sharron Jenson a descoperit că persoana care i-a furat bicicleta a scos-o la vanzare. Cerea 420 de lire pe ea. Așa că femeia a început să vorbească cu hoțul. S-a dat drept o clientă foarte interesată de bicicletă. Așa l-a convins să îi dea adresa pentru a merge a doua zi să cumpere bicicleta.

După ce a aflat că poliția nu va face nimic din ”lipsă de dovezi”, a decis că trebuie să se ajute singură. Așa că a luat o cartelă sim nouă și a programat un ”test drive” al bicicletei pentru a doua zi. Cum poliția a refuzat să o ajute și să o însoțească, femeia s-a dus singură.

Cei doi s-au întâlnit într-un punct ales de hoț și apoi au mers pe jos până la el acasă. Acolo, hoțul a invitat-o în interior, dar femeia a refuzat. Cu toate că știa că e doar un hoț de biciclete, s-a temut pentru viața ei. A cerut bicicleta și a inspectat-o să se convingă că este a ei.

Apoi i-a dat sacoșa din mână hoțului pentru a nu îi trezi suspiciuni. S-a urcat pe bicicletă și a pedalat ușor. La început, hoțul nu s-a speriat cum nu bănuia cu cine stă de vorbă. Cand a văzut că femeia nu se mai întoarce cu bicicleta, hoțul s-a panicat.

Femeia a ajuns la un magazin unde și-a ascuns bicicleta până când s-a dus să își aducă mașina. Între timp, hoțul i-a dat mesaje. I-a spus să aducă înapoi bicicleta furată pentru că are camere de supraveghere la casă și a fost filmată. Dar Sharron Jenson nu s-a panicat și i-a răspuns.

”Nu am furat bicicleta, am luat-o înapoi. Este bicicleta mea, de fapt”, i-a zis femeia la telefon. Cand a auzit, hoțul a încis. Așa că, o mămică de 44 de ani a reușit ceea ce poliția nu a putut: să găsească un hoț și să își recupereze bunul furat.

După toată această experiență, femeia și-a dat seama de ce rata infracționalității e ridicată: pentru că e ușor să furi ceva și să scapi nepedepsit.

Sursa: boredpanda.com