Sistemul care ne-ar permite să lăsăm geamurile deschise fără a auzi zgomotele de afară

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 mai 2018

Claxoane, maşini turate, lucrări de construcţie sau vecini gălăgioşi. Sunt zgomote pe care putem să nu le mai auzim, chiar dacă ţinem ferestrele deschise, cu ajutorul unui sistem dezvoltat în Singapore.

geam deschis

 

O astfel de tehnologie este deja folosită la căşti, la dispozitivele anti-sforăit şi chiar în maşini. Dar cea mai mare problemă cu care ne confruntăm cei care locuim în oraşele aglomerate este că nu putem aerisi fără să ne intre în casă şi sunetul enervant din trafic. Aici intervine sistemul făcut la universitatea singaporeză, care promite să reducă zgomotele deranjante cu până la 50 la sută, chiar şi când geamurile sunt deschise, scrie digi24.ro

Zgomotele din exterior sunt blocate de propriile unde sonore ale aparatului. Dispozitivul are un microfon care ascultă sunetul înainte să intre în casă, un algoritm îl analizează în timp real şi generează apoi un alt sunet care este emis prin difuzoarele sistemului şi care îl anulează pe cel extern. Specialiştii vor acum să integreze tehnologia în ferestre şi speră să obţină sistemul la preţuri foarte mici, pentru ca oricine să şi le poată permite.