Sobolanii din New York vor fi… sterilizati

Articol publicat de Echipa SmileFM la 18 martie 2013

Nimeni nu stie cu exactitate cati sobolani sunt in New York, insa, potrivit unor estimari, numarul rozatoarelor ar fi egal cu cel al oamenilor din metropola americana.

sobolan
In plus, sobolanii sunt deosebit de fertili. Rozatoarele nasc uneori si cate 12 pui, cam de sapte ori pe an, potrivit Business Week.

Sobolanii din New York ar putea deveni infertili in scurt timp. Autoritatea de Transport Metropolitan a inceput un program pilot pentru a steriliza femelele de sobolan.

Pentru a face acest lucru, autoritatile se bazeaza pe SenesTech, o companie care a inventat ContraPest, un produs care, atunci cand este consumat pe cale orala de catre sobolani, cauzeaza infertilitate.

Pentru urmatoarele luni, SenesTech va studia comportamentul sobolanilor in galeriile de metrou. Un obiectiv este acela de a identifica alimentele preferate, in speranta de a face din ContraPest o momeala mai ravnita decat resturile de pizza sau bomboanele aruncate.

Scopul general este de a diminua populatia de rozatoare, nu de a o extermina in intregime, pentru a nu provoca un aflux de sobolani noi.

Anterior, propunerile de a extermina sobolanii din New York au inclus de la folosirea otravurilor din Primul Razboi Mondial pana la partide de vanatoare organizate de cetateni inarmati.

Sursa: www.ziare.com