Societățile comerciale din Vaslui, iertate de ANAF la prima abatere

Articol publicat de Echipa SmileFM la 12 aprilie 2018

Firmele nu vor mai fi amendate de inspectorii din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) la prima neregulă descoperită, ci vor primi o perioadă de grație de 10 zile pentru a-și remedia problemele, potrivit Legii prevenirii.

anaf_14

 

Dacă se abat de la normele în vigoare și sunt depistați de ANAF, comercianții vasluieni și cei din toată țara vor primi doar un avertisment, împreună cu un plan de remediere a problemei sau problemelor găsite în timpul controlului efectuat de inspectorii ANAF. Ulterior, vor avea la dispoziție 10 zile pentru a soluționa neregulile constatate la prima verificare, pentru că Fiscul va relua controlul să vadă dacă au fost respectate indicațiile și firma a intrat în normalitate.

Astfel va fi aplicată Legea prevenirii, sub incidența căreia intră și Ordonanța de urgență nr. 28 / 1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală și Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Legea prevenirii lasă la îndemȃna Guvernului dreptul de a stabili și de a modifica oricând și oricum lista sancțiunilor care pot fi iertate firmelor la prima abatere.

sursa:estnews