Spațiul din curtea Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui va fi transformat într-un Hub Verde

Articol publicat de Echipa SmileFM la 13 octombrie 2020

Spațiul verde din curtea Liceului ”Emil Racoviță” (LER) Vaslui va fi reamenajat grație unui proiect câștigat de Asociația Culturală ArtEst Vaslui, în valoare de aproximativ 50 mii lei.

emil racovita

Cu acești bani, echipa de proiect intenționează să reamenajeze 1.100 mp de spațiu verde, iar obiectele de grădină vor fi confecționate de către elevi, sub coordonarea meșterilor-membri ai asociației.

Finalitatea proiectului va viza transformarea unui spațiu comun, puțin atractiv, dar generos, într-unul în care arta să bucure pe cei care vor petrece timp aici, urmărindu-se cultivarea conștiinței ecologice în rândul elevilor, schimbarea mentalităților și educația prin artă.

”Pentru că ne-am dorit din tot sufletul valorificarea locurilor frumoase de la noi și recunoașterea potențialului oamenilor de excepție din oraș, am căutat o vreme echipe descrise de profesionalism, permanentă disponibilitate pentru atingerea unor ținte ambițioase și dorință de
implicare directă în soluționarea unor probleme comune oricărei comuntăți. Și căutările noastre nu au fost în zadar.

ASTĂZI am câștigat încrederea finanțatorilor ideilor noastre și vom oferi un curcubeu unuia dintre liceele vasluiene.

MÂINE suntem convinși că ni se vor alătura tot mai mulți cutezanți ca și noi, iar gândurile noastre bune vor continua să ne coloreze orașul în cel mai frumos pastel”, a transmis echipa de proiect, formată din Alina Filip, Cătălin Luncanu și Ramona Ailioaiei.

Peste 900 de elevi se vor bucura de noul Hub Verde de la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui.

”Voluntariatul reprezintă o valoare socială la care liceul nostru aderă, ideea unui hub verde fiind rezultatul muncii în echipă a elevilor și profesorilor voluntari, care, împreună cu Asociația Culturală ArtEst, scriu povestea unei școli inovative care își crează propriul model educațional, un model în care fiecare elev are șansa să se descopere. Multe dintre evenimentele care animau viaţa oraşului au luat o pauză, din motive evidente. Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui nu renunţă, însă, la a concepe și organiza activități interesante pentru elevi, cu scopul de a crea o comunitate de tineri care vor
să iasă din cotidian, să aibă experienţe inedite şi să se cunoască pe ei înşişi, dar şi pe alţii, acest hub verde fiind o astfel de oportunitate”, a declarat Daniel Hulubei, directorul LER Vaslui.

Proiectul va fi finalizat la mijlocul lunii martie anul viitor, iar pe parcurs mai sunt organizate 21 de ateliere de lucru cu cei 5 meșteri populari implicați, care vor promova educația alternativă prin artă.

Sursa: http://actualvs.ro/2020/10/12/spatiul-din-curtea-liceului-emil-racovita-vaslui-va-fi-transformat-intr-un-hub-verde/