Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui va avea propriul RMN si un Computer Tomograf nou

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 ianuarie 2018

 Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui va primi echipamente medicale în valoare de aproximativ un milion de euro. Este vorba despre un aparat de Rezonantã Magneticã Nuclearã (RMN) si un Computer Tomograf, ambele de ultimã generatie.

ana-rinder-manager-sju-vaslui-620x412

 

Contractul a fost semnat, ieri, de ministrul Sãnãtãtii si vizeazã echipamente medicale pentru 19 spitale, printre care se numãrã si cel de urgentã din Vaslui. În baza acestui contract, Judeteanul va primi un aparat de Rezonantã Magneticã Nuclearã si un Computer Tomograf.

Pânã acum, spitalul nu avea un RMN, având încheiat un contract de prestãri servicii cu o firmã privatã. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, lucrãrile de modernizare si achizitiile de aparaturã de ultimã generatie vor continua si în perioada urmãtoare, pentru ca Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui sã furnizeze pacientilor servicii medicale de cea mai bunã calitate.

“Ieri au fost semnate documentele pentru preluarea celor douã aparate, urmeazã ca ele sã fie livrate în perioada urmãtoare. Aceste noi investitii fac parte din procesul de modernizare a Spitalului Judetean Vaslui. Acest proces este completat cu construirea corpului pentru spitalizarea de zi. De asemenea, avem o aplicatie depusã pentru extinderea UPU si construirea corpului administrativ. În paralel cu aceastã modernizare a spatiilor, Consiliul Judetean Vaslui face eforturi pentru ca spitalul sã fie dotat cu cele mai performante aparate necesare cadrelor medicale pentru a oferi pacientilor servicii de calitate.Totodatã s-au fãcut eforturi pentru cooptarea unor noi medici valorosi la Spitalul Judetean. Aducem pe medicii navetisti de la Iasi cu mijloace auto, iar celor care vor sã se stabileascã în Vaslui, le-am oferit locuinte”, a declarat Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui.

Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, cele douã aparate ar urma sã fie livrate în prima jumãtate a acestui an. “La aceastã sedintã de semnare a contractelor au participat si furnizorii acestor echipamente. Cei care furnizeazã Computerul Tomograf vor veni sãptãmâna viitoare la Vaslui pentru a vedea dacã gãsim o locatie sau dacã trebuie sã facem o constructie nouã. Ei preconizeazã cã primele aparate vor fi furnizate în luna martie. În ceea ce priveste aparatele de Rezonantã Magneticã Nuclearã, ele au un termen de livrare de sase luni. Prin luna iunie-iulie ar urma sã ajungã si RMN-ul. Pânã atunci, împreunã cu Consiliul Judetean, trebuie sã gãsim solutiile pentru spatii. Vorbim de niste constructii speciale pentru aceste aparate, cu pereti de plumb si alte conditii de îndeplinit.”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

sursa:vremeanoua