Start Evaluare Naţională 2019!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 18 iunie 2019

Marţi, 18 iunie, se va da startul Evaluării Naţionale 2019 pentru absolvenţii claselor a VIII-a. La Vaslui, peste 3.500 de elevi s-au înscris pentru susţinerea examenului.

evaluare

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, la nivelul judeţului  pentru cei 3.502 absolvenţi de gimnaziu care s-au înscris la Evaluarea Naţională 2019, au fost organizate 40 de centre de examen şi patru centre de evaluare.

Evaluarea Naţională începe marţi, 18 iunie, la ora 9.00 cu proba la Limba şi literatura română, iar joi, 20 iunie, este programată proba la Matematică. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Primele rezultatele vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen), iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Citeste mai mult: adev.ro/pt8rke