Suntem ultimii din UE la consumul de streaming TV

Articol publicat de Echipa SmileFM la 28 ianuarie 2019

Românii încă folosesc în număr mare televizoarele pentru scopul lor de bază. Doar 3 procente din populaţia României au folosit în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streaming TV sau pentru a vizualiza alt conţinut video, cel mai mic procent din Uniunea Europeană.

streaming tv

 

Media UE este 11%. Acesta este procentul de europeni care a utilizat în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streaming TV sau pentru a vizualiza alt conţinut video. 4% dintre europeni au utilizat televizorul pentru a naviga pe Internet printr-o aplicaţie de tip browser şi 3% au folosit televizorul inteligent pentru alte aplicaţii, precum jocuri sau cumpărături online.
Ţările din UE unde utilizarea televizoarelor inteligente pentru servicii de streaming video este populară sunt Olanda şi Marea Britanie (ambele cu câte 22%), urmate de ţările nordice: Suedia (21%), Danemarca (20%) şi Finlanda (17%).
Nu e vorba doar de bani. Şi cu televizoare ieftine poţi urmări streaming tv!
O explicaţie ar fi că România se află şi printre ultimele locuri în ceea ce priveşte totalul din populaţie care deţine un televizor inteligent, dar acest lucru nu explică singur procentul atât de scăzut. Mulţi dintre români nu ştiu că nu e nevoie neapărat de televizoare scumpe pentru a vizualiza şi alt fel de conţinut, precum streaming-ul video.
sursa:descopera.ro