Te doare capul? S-ar putea sa fie vina sutienului

Articol publicat de Echipa SmileFM la 8 august 2018

Aproximativ 80% din femei poarta marimea gresita la sutien. Dar pe langa faptul ca sutienul nepotrivit pentru tine e inconfortabil si nu-ti flateaza silueta, poate provoca si dureri de cap recurente, pe langa alte probleme de sanatate, avertizeaza expertii.

sutien

 

Un singur san cu marimea la cupa D poate cantari in jur de 500g – ceea ce inseamna ca daca esti fericita posesoare a unor sani voluptuosi, probabil cari cu tine zilnic 1kg in zona pieptului. Aceasta greutate, daca nu este sustinuta de un sutien potrivit, poate cauza dureri de cap cronice.

„Aceasta este una dintre cele mai comune cauze ale durerilor de cap cervicogenice – care porneste din zona gatului si avanseaza catre ceafa. Poti suferi si de dureri de spate, pentru ca daca porti un sutien care e prea strans, iti restrictionezi miscarile spatelui ”spune Dr. Sara Jarvis.

Tot Dr. Jarvis spune ca durerile de cap si de gat pot disparea in doar cateva zile dupa ce folosesti sutienul potrivit.

“Daca bretelele sutienului iti cad constant de pe umeri, e un semn ca sustinerea lipseste. De asemenea, e important sa eviti ca sanul sa iasa din cupa – un sutien potrivit nu permite acest lucru, oricat de mult te-ai misca. Nu in ultimul rand, sarma de la sutien nu ar trebui sa atinga niciodata tesutul sanului. Daca se ridica, intepandu-te, inseamna ca e prea mare”.

sursa:andreearaicu.ro