Top 10 Obiceiuri ciudate de nunta

Articol publicat de Echipa SmileFM la 27 februarie 2013

Nasterea, nunta si moartea sunt considerate cele mai importante momente din viata unui om, in traditia populara. Nu e de mirare ca cele mai ciudate, originale si amuzante ritualuri din lume sarbatoresc uniunea dintre doi oameni. Iata topul celor mai ciudate obiceiuri de nunta din lume:

nunta

1. Sa faci zgomot in fata casei proaspetilor insuratei

Charivari este cea mai enervanta traditie a taranilor francezi; satenii se apuca sa cante o parodie de serenada in fata casei mirilor, incercand sa faca cat mai mult zgomot, drept pentru care se folosesc si de oale si tigai.

2. Purtatul inelelor pe degetele de la picioare, nu de la maini

In India, miresele nu isi poarta verighetele pe degetele de la maini, ci de la picioare. Mirele ii pune sotiei inelul din argint (Bichyia) pe aratatorul piciorului stang.

3. Traditia de a le interzice mirilor sa foloseasca toaleta in primele trei zile

Membrii comunitatii Tidong din Malaezia nu le permit mirilor sa mearga la toaleta timp de trei zile si trei nopti. Daca incalca traditia vor avea ghinion, fie ca e vorba de un divort, infertilitate sau de moartea copiilor lor. Pentru a evita orice nenorocire, celor doi nu li se da mancare si multa apa.

4. Obiceiul invitatilor de a plati pentru un dans cu mireasa

In Polonia, in timp ce mireasa danseaza cu tatal, invitatii pot sa isi cumpere si ei un dans cu protagonista ceremoniei. Pentru asta, ei trebuie sa arunce bani intr-un servetel pregatit de rude. Dupa un timp, mirele va supralicita, aruncandu-si portofelul si aratandu-le celorlalti ca petrecerea s-a terminat si ca e timpul ca noul cuplu sa se retraga in luna de miere.

5. Spartul farfuriilor

Se crede ca sunetul rezultat dupa ciocnitul farfuriilor simbolizeaza viitoarele ciondaneli dintre indragostiti. De aceea, inteleptii spun ca este bine sa spargi vesela la masa de nunta, pentru a evita certurile si a atrage norocul.

6. Rapirea mireselor

In unele culturi, barbatul isi poate lua mireasa – la propriu. Tot ce trebuie sa faca este sa rapeasca femeia dorita si sa o convinga sa stea cu el 2-3 zile. Apoi, cei doi sunt considerati casatoriti de catre comunitate.

7. Prima casatorie? Cu un caine, pentru a exorciza demonii

In unele parti din India, localnicii vor sa se asigure ca fetele nu vor fi mancate de un animal salbatic asa ca le obliga sa se marite, initial, cu un animal. Mariajul e doar de forma, pana ce fetele cresc si ajung sa se marite cu alesul lor.

8. Innegrirea miresei

In Scotia, mireasa e luata pe sus de prieteni si acoperita cu pene, oua, faina si altele pana ce nimeni nu o mai recunoaste. Asa, cred rudele, isi pot feri persoanele dragi de spirite rele.

9. Saritul mirilor peste o matura

Unii miri obisnuiesc sa sara peste o matura dupa ce si-au spus juramintele. Astfel, arata ca sunt deschisi catre viitor si lasa in spate trecutul.

10. Bataia picioarelor mirelui

In Coreea de Sud, mirele este pregatit pentru noaptea nuntii printr-o… bataie sanatoasa. Prietenii il descalta si il bat cu un soi peste talpile goale. Instrumentul folosit? Un tip de peste!