Un bolnav psihic înarmat cu o baionetă ameninţa că taie pe toată lumea. Un jandarm a fost rănit

Articol publicat de Echipa SmileFM la 7 august 2018

Un bărbat de 49 de ani, cunoscut cu afecţiuni psihice, a stârnit teroare luni după amiază în centrul oraşului vasluian Murgeni, unde se desfăşura bâlciul anual.

cutit

Înarmat cu o bâtă de un metru, în vârful căreia avea legat un cuţit, bărbatul ameninţa că va tăia pe toate lumea, invocând că aude anumite voci. Speriaţi, martorii au sunat la 112 după ajutor.

Jandarmeria Română a dat publicităţii un o informare legată de acest incident, comunicare realizându-se cu accente de ironie.

”Ori la bal, ori la spital ori la… Jandarmerie, a treia variantă neconsemnată de întelepciunea populară, dar confirmată astăzi de realitatea unei întâmplări din bâlciul anual desfăşurat în oraşul Murgeni, judeţul Vaslui. Aflat în patrulare în zona bâlciului, plutonierul adjutant M.D din cadrul Detaşamentului 3 Bârlad a răspuns unei solicitări 112 prin care era informat că ‘’un bărbat se plimbă în zona bâlciului cu o bâtă de 1 metru, cu un cuţit de 20 de cm înfipt în vârf, învelit într-o pungă’’. Imediat, subofiţerul a plecat în căutarea petrecăreţului şi, după ce l-a găsit, a încercat să-l convingă cu vorba bună să renunţe la “ustensile”, însă în zadar. După somaţiile efectuate, jandarmul l-a imobilizat şi încătuşat, însă nu fără urmări, acesta fiind tăiat de agresor la mâna dreaptă”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Potrivit oficialilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, după apelul la 112 în zona au intervenit doi poliţişti şi în sprijinul lor şi un echipaj de jandarmi, care asigurau măsuri de ordine la bâlciul anual.

În timpul operaţiunii de mobilizare, unul dintre jandarmi a fost rănit uşor la mână, iar celuilalt i-a fost tăiat tricoul.

Bărbatul de 49 de ani este cunoscut cu antecedente psihice, având mai multe internări la spitalul de psihiatrie din localitate. După incident, acesta a fost transportat la Spitalul Elena Beldiman din Bârlad, unde a fost internat la secţia de psihiatrie.

Citeste mai mult: adev.ro/pd1tg2