Un copil de 4 ani din Huși a fost dus la spital în stare critică, după ce a suferit o intoxicație cu nitriți!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 aprilie 2019

Un copil de 4 ani din Huși a fost transportat de urgență la spital, după ce a băut apă. Pentru că nu mai putea respira, starea micuțului s-a agravat. 

copil spital

 

Micuțul a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii bănuiesc că ar fi vorba de o intoxicație cu nitriți. Băiețelul de 4 ani ajunsese să nu mai poată respira din cauza toxinelor ingerate, acestea provocându-i totodată o encefalopatie (leziuni ale creierului cauzate de lipsa de oxigen). Medicii le-au mai spus rudelor că această intoxicație cu nitrați se face în general de la consumul de apă din puțuri contaminate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, un echipaj de terapie intensivă mobilă a transportat, marţi dimineaţa, un copil de patru ani, de la CPU Huşi la UPU Vaslui, cu insuficienţă respiratorie. Copilul a fost dus iniţial la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi, de unde s-a decis transferul la Vaslui, potrivit Agerpres.

„Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat să intervină pentru asigurarea transportului de la Spitalul Municipal Huşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru un pacient minor în vârstă de patru ani, diagnosticat cu insuficienţă respiratorie acută şi encefalopatie. Este posibil să fie vorba despre o intoxicaţie cu nitriţi”, au anunţat reprezentanţii ISU Vaslui.

Diagnosticul pus la Vaslui a fost deshidratare hipernatremicã si infectie cu rotavirus. Cu toate cã si Spitalul Judetean Vaslui are resursele necesare pentru a trata un astfel de diagnostic, medicii au decis sã-l transfere pe copil la Spitalul “Sf. Maria” din Iasi.