Un leu de 260 de kilograme, tratat de cancer într-un spital…pentru oameni!

Articol publicat de Echipa SmileFM la 10 mai 2019

Pacienții spitalului din Pretoria, Africa de Sud, s-au trezit cu un coleg de salon destul de sălbatic. „Haos”, un leu ce cântărește aproximativ 260 de kilograme, are cancer de piele și trebuie să fie supus unui tratament cu radioterapie.

leu spital

 

Cum în Africa de Sud nu există nicio clinică veterinară care să dispună de aparatura necesară, îngrijitorii animalului au cerut ajutorul specialiștilor de la Muelmed Mediclinic. Leul a fost sedat, legat și adus în spital în secret, pentru a nu-i speria pe ceilalți pacienți, potrivit a1.ro.

Ședința de radioterapie a fost supravegheată de cinci specialiști și un oncolog.

„Haos” are 16 ani. Îngrijitorii de la Lory Park, sanctuarul în care felina trăiește de când avea doar câteva zile, i-au descoperit câteva leziuni în jurul nasului. Kara Heynis, „omul lui Haos”, a spus că nimeni nu s-a uitat la bani, atunci când și-au dat seama că animalul era bolnav. „E ca un copil, am face orice pentru el.”

Înainte ca neobișnuitul pacient să fie urcat pe secție, medicii au avut grijă ca nimeni să nu îl vadă, pentru a evita un adevărat haos pe holurile spitalului.

Acum, animalul se odihnește, fiind ținut departe de razele dăunătoare ale soarelui, până își va termina toate ședințele de radioterapie.