Unii vasluieni scapã de poprirea conturilor

Articol publicat de Echipa SmileFM la 16 aprilie 2019

Mii de vasluieni vor scãpa de poprirea pusã pe conturi dupã ce Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã a fãcut o mutare asteptatã de toatã lumea. Mai exact, presedintele ANAF a dat un ordin prin care persoanele cu datorii mai mici de 100 de lei cãtre stat nu vor mai avea poprire pusã pe conturi. De asemenea, de aceastã “pedeapsã” vor scãpa si unele firme.

DATORII_1076f92058_01

Potrivit Serviciului Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media al ANAF, la 21 martie a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã nr. 727/2019, din 13 martie, pentru aprobarea Procedurii privind emiterea si comunicarea unor acte administrative si de executare pentru debitorii care înregistreazã obligatii fiscale restante sub o anumitã limitã.

Astfel, vor scãpa de poprire pe conturi marii contribuabili în cazul în care cuantumul obligatiilor fiscale/bugetare restante nu depãseste 3000 de lei, potrivit  vremeanoua.ro.

De popriri vor scãpa si contribuabilii mijlocii, în cazul în care cuantumul obligatiilor fiscale/bugetare restante nu depãseste 1500 de lei.

În cazul persoanelor fizice, pentru a nu mai fi pusã poprire pe conturi, datoria cãtre stat nu trebuie sã depãseascã 100 de lei.